Nieuwe regisseur

Na een aantal jaren van “duaal regisseren” door Alphons Vlierman en Harry Lutkenhaus vonden beide heren dat het tijd werd voor een nieuwe frisse wind. Met Karel Kunne heeft SNOR een zeer ervaren regisseur in huis gehaald. Harry Lutkenhaus (voorzitter en productieleider) heeft met Karel samengewerkt tijdens de eerste twee edities van de Passiespelen Hertme. Beiden konden het goed vinden met elkaar en wilden graag weer eens met elkaar samenwerken. De eerste repetities onder Karels leiding zitten er op en de spelers hebben kennis kunnen maken met Karels werkwijze. Aan de reacties van de spelers te horen heeft het bestuur met het aantrekken van Karel een gouden greep gedaan.

CV Karel Kunne

Karel is geboren in Denekamp (25-09-1951) en woont tegenwoordig in Oldenzaal. Na de middelbare school volgde hij de Pedagogische Academie in Hilversum en Hengelo. Sinds 1973 werkte hij in het basisonderwijs en sinds ruim een jaar geniet Karel van zijn pre-pensioen. Naast zijn werk als leerkracht vond hij in theater zijn grote hobby. Dat valt af te lezen aan zijn indrukwekkende cv

Karel was vele jaren toneelspeler bij de theatergroep de Verstrooiers uit Enschede. Onder regie van Frans Dresens leerde hij daar een hoop en het wekte bovendien zijn interesse in regie. Hij volgde in de loop der jaren diverse theatercursussen en een zangopleiding bij Jean Copland in Enschede. Hij werd lid van Studio 65 en deed onder leiding van Rinus Luttikhuis de nodige zangervaring op wat betreft opera, operette en musical. Ook maakte hij twee producties van de Nationale Reisopera mee als lid van het extra koor. Karel regisseerde enkele jaren toneelgroep Durido uit Lattrop, een topper op het gebied van plattelandstoneel. In 2000 regisseerde hij het openluchtspel Hugo van den Denekamp, een productie met meer dan 200 medewerkers. Een groots evenement, voor en door Denekampers.

Karel regisseerde in 2004 en 2008 het koor Rejoice uit Weerselo voor hun opvoering van Jesus Christ Superstar. In 2008 is onder zijn leiding de Köttelpearn-revue in Denekamp nieuw leven in geblazen. Van 2002 tot 2014 was  hij de vaste regisseur van ´zijn´ theatergroep de Verstrooiers. Daarmee voerde hij in 2013 in een eigen bewerking de volksmusical “De Pathmosprinses” op, een voorstelling met prachtige teksten van Willem Wilmink en muziek van Frank Deiman. In 2011 en 2014 heeft Karel de regie gedaan van de Passiespelen in het openluchttheater in Hertme. Een ongelofelijke grote klus met meer dan 220 acteurs, zangers en vrijwilligers. Karel heeft ook de bewerking van het script gedaan. In totaal hebben meer 12.000 mensen de passiespelen gezien.