‘Wat nen kroam, wat nen kroam, Olnzel steet op de plaank’n’

Deze zin was de samengevatte mening van het Oldenzaals publiek diep, diep terug in de vorige eeuw, nadat de allereerste revue in onze stad het levenslicht had gezien. We schreven 1927, de revue was getiteld ‘Daar waar de Boeskool groeit’ en men kon voor 20 cent de zaal in. De revue sloeg goed aan, vele varianten volgden in de jaren erop, totdat het ergens na de oorlog in het vergetelboek raakte……

Dit duurde tot precies het begin van deze eeuw. Op donderdagavond 22 november 2000 speelde SNOR de allereerste revue nieuwe stijl in partycentrum Rouwhorst; “Bloazen” trok 3 avonden op rij volle zalen. En dit keer bleef het vergetelboek dicht. Het succes van deze revue werkte aanstekelijk, reden om door te gaan, nu al weer 20 jaar lang.

Want ja, inmiddels is het 2020 en was op dit moment, 18 november 20.15 uur, na 3 dagen van bouwen, doorloop en try-out de première gestart voor wederom een (hopelijk) goed gevulde zaal.

Helaas; geen openingsdans in een prachtig decor, geen gortdroge voetbalhumor in pittige scenes, geen prachtige kostuums, geen rake liedjes met mooie muziek, geen finale, geen applaus, geen doek……… De zoveelste opvolger van “Bloazen” heeft uiteindelijk de titel “Afbloazen” gekregen! Donders jammer; we hadden er allemaal juist zo’n zin in. Het waarom kennen we inmiddels allen; het zij zo!

Maar niet langer getreurd; er is ook goed nieuws!! Want het gevolg van dit alles is toch maar mooi dat we ons nu wel op kunnen gaan maken voor november 2021; we gaan er van uit dat we er dan ‘gewoon’ weer staan. En dat betekent dat wij als bestuur gestart zijn met de eerste voorbereidingen om jullie allemaal begin volgend jaar hopelijk weer te ontmoeten en samen toe te werken aan de volgende revue van SNOR: “Quick en rap een betke!”. Voor nu nog even doorbijten; voor straks met nog meer energie dan anders er weer lekker tegenaan. Wij kijken er nu al naar uit!!

Hou vol, nog efkes!!

Ageeth, Harry, Jan, Lisette, Martin en Wim