Zaterdag 24 september; de 2e doorloop van SNOR!

Voor het eerst na de vakantie zijn we weer in totaliteit bij elkaar geweest om alle losse onderdelen van onze revue (waar ondertussen door iedereen afzonderlijk al hard aan gewerkt is) samen te brengen.
De decorploeg heeft al grote delen van het decor ‘schilderklaar’ en de eerste kledingstukken konden ook uitgeprobeerd. Daarnaast konden alle betrokken de afzonderlijke repetities nu samenbrengen tot een geheel; en da’s toch spannend.
De scene’s werden voor het eerst afgewisseld door de liedjes; de danseressen stonden voor het eerst samen met koor op het podium en ook klonken voor het eerst voor iedereen de tonen van de muziek uit de piano van orkestleider Hans. Voor de mensen van kleding, grime, decor, rekwistieten en techniek is dit samen met de produktieleider een goed meetmoment om de vorderingen te beoordelen en zeker ook te bekijken waar we nog dingen missen of we nog iets moeten bijslijpen.
Uiteraard valt er zo’n eerste keer ook veel te overleggen; waar staat het koor tijdens het lied; hoe changeren we naar het volgende toneel; wellicht kan de acteur toch beter van de andere kant opkomen, hebben we nu genoeg ‘kleur’ op het podium en we missen daar nog een paar rekwisieten….. Veel komt er tijdens zo’n eerst doorloop voorbij en veel wordt er besproken en genoteerd.
Aan het eind konden we gelukkig vaststellen dat we al behoorlijk ver op de goede weg zijn; we hebben geen onoverkomelijke zaken vastgesteld. Met de opgedane ervaring zijn we inmiddels al weer druk aan de slag; op 9 oktober staat de volgende doorloop op het programma om de slagen die we deze 2 weken maken opnieuw te beoordelen.